HANSBO SPORT

COMFORT

banner_comfort

COMFORT

TÄCKEN I ABSOLUT TOPPKLASS!

Samtliga utetäcken är vattentäta, utan ryggsöm och med tejpade sömmar på alla utetäckena i kollektionen. Avigsidan på samtliga utetäckens yttertyg bär en ”coating”, dvs en osynlig tunn beläggning som värms fast på yttertyget för att förhindra att fukt går igenom tyget.
(OBS: gäller inte stalltäcket och linern, som inte är vattentätt)

Vattentäthet är >5000. Vattentäthet mäts i vattenpelare, det tryck textilen tål innan det börjar läcka. Ju högre vattenpelare desto högre tryck klarar tyget. 1000 millimeters vattenpelare räknas rent tekniskt som vattentätt.
(OBS: gäller inte stalltäcket som inte är vattentätt).

Andbarhet är >5000 mvt (Moisture Vapor Transmission) på alla utetäcken och >3000 mvt på stallltäcket. Andningsförmåga mäts i hur många gram vatten en kvadratmeter tyg släpper igenom på ett dygn. Ju högre siffra desto mer fukt släpps ut.

Denier (förkortas D) 1200 D är ett mått på tjockleken av tråden i tyget.

Ballistik polyester är benämningen på yttermaterialet som alla utetäckena i COMFORT är sydda i. Ett otroligt slitstarkt material, en gång framtaget för den amerikanska armén under 30-talet. Ballistik polyester används idag bl a till kvalitetshästtäcken.

Nyhet! Ett litet bogveck på vardera sida i kantbandet, tillsammans med de korslagda remmarna som utgör bogspännet, över bringan gör att täcket  inte inverkar negativt på hästens naturliga rörelser men samtidigt ser till att täcket ligger på plats även vid kraftig rörelse.

COMFORT redan en uppskattad klassiker och återfinns hos utvalda återförsäljare.

comfort_citat
Comfort_2019_WEB-1

LADDA NER VÅR SENASTE KATALOG

Kontakt

HANSBO SPORT
info@hansbosport.se
0431-44 59 00

Box 1180, 269 25 Båstad

Besöksadress
Hålarpsvägen 15, 269 62 Grevie

Top