HANSBO SPORT

COMFORT COLLECTION

banner_comfort

COMFORT COLLECTION

EN KOLLEKTION I ABSOLUT TOPPKLASS!

Samtliga utetäcken är vattentäta, utan ryggsöm och med tejpade sömmar på alla utetäckena i kollektionen. Avigsidan på samtliga utetäckens yttertyg bär en ”coating”, dvs en osynlig tunn beläggning som värms fast på yttertyget för att förhindra att fukt går igenom tyget.
(OBS: gäller inte stalltäcket som inte är vattentätt)

Vattentäthet är >5000. Vattentäthet mäts i vattenpelare, det tryck textilen tål innan det börjar läcka. Ju högre vattenpelare desto högre tryck klarar tyget. 1000 millimeters vattenpelare räknas rent tekniskt som vattentätt.
(OBS: gäller inte stalltäcket som inte är vattentätt).

Andbarhet är >5000 mvt (Moisture Vapor Transmission) på alla utetäcken och >3000 mvt på stallltäcket. Andningsförmåga mäts i hur många gram vatten en kvadratmeter tyg släpper igenom på ett dygn. Ju högre siffra desto mer fukt släpps ut.

Denier (förkortas D) 1200 D är ett mått på tjockleken av tråden i tyget.

Ballistik polyester är benämningen på yttermaterialet som alla utetäckena i COMFORT COLLECTION är sydda i. Ett otroligt slitstarkt material, en gång framtaget för den amerikanska armén under WWII. Ballistik polyester används idag bl a till kvalitetshästtäcken.

Nyhet! Ett litet bogveck på vardera sida i kantbandet, tillsammans med de korslagda remmarna som utgör bogspännet, över bringan gör att täcket  inte inverkar negativt på hästens naturliga rörelser men samtidigt ser till att täcket ligger på plats även vid kraftig rörelse.

COMFORT COLLECTION redan en uppskattad klassiker och återfinns hos utvalda återförsäljare.

Top