HANSBO SPORT

Sponsorryttare

SPONSORRYTTARE

Samarbetet med sponsorryttarna är en viktig del i den ständigt pågående produktutvecklingen. Ryttarna använder utvalda produkter och utsätter dem för hårda prover i sitt dagliga arbete. De återkopplar löpande med viktiga inlägg och synpunkter om hur produkterna kan utvecklas och bli ännu bättre. HANSBO SPORT är mycket stolta över sina sponsorryttare som gör ett fantastiskt arbete.

Jan Brink

Jan Brink

Jan Brink slutade sin internationella karriär tillsammans med Briar 899 i Las Vegas World Cup final 2009. Dessförinnan hade de tillsammans en fantastisk karriär där de bl.a. låg etta på världsrankingen under nästan hela 2005, vann Aachenchampionatet, tog en fjärdeplacering i lag under OS i Hong-Kong och vann sju SM-guld.

Jan Brink tävlar nu nationellt på högsta nivå för att producera hästar för den internationella marknaden. På sitt Tullstorp Dressage Stable AB bedriver Jan träning och utveckling av hästar och ryttare, samt letar hela tiden efter topphästar att förädla och förmedla runt om i världen. Jan tror på ett helhetskoncept och följer engagerat sina elever på såväl träning som tävlingar och landslagsträffar. Han reser med jämna mellanrum till t.ex. Brasilien, Italien och USA för att följa upp hästar och ryttare där.

Peder Fredricsson

Peder Fredricsson

Peder har en lång meritlista och är välkänd, omtyckt och respekterad av såväl kollegor på hoppbanorna som ponnytjejerna på ridskolan.

Peder är född 1972. Som son till dåvarande Flyingechefen Ingvar Fredricson växte Peder upp med både tävlings- och avelshästar runt omkring sig. Peder fastnade för fälttävlan och som junior tog han guldmedalj både individuellt och i lag på EM. Han hann med att rida ett OS i fälttävlan (Barcelona 1992) innan han sadlade om till banhoppning. 2004 var det så dags för en OS-start igen i Aten, vilket resulterade i en individuell fjärdeplats. Peder är utbildad grafisk tecknare och vid sidan om ridningen gör han tavlor, loggor och grafiska profiler.

Tillsammans med sin fru Lisen Bratt-Fredricson driver Peder Grevlundagården på Österlen i Skåne. De utbildar, säljer och förmedlar hästar. Det blir många starter på tävlingsbanorna runt om i Sverige och Europa. På anläggningen arrangeras också en egen tävling på Grad Prix-nivå varje år.

_L1A0416

Isabella Tovek

Isabella Tovek är U25-ryttaren som bor och verkar i Ätran i Halland. Isabella började sin elitsatsning 2010 och hade många fina resultat som ponnyryttare innan hon gick över till stor häst. Den första internationella segern kom tillsammans med Connery i Stadl-Paura i Österrike 2015. Samma år var de med och tog NM-silver i lag. Under 2016 tog Isabella flera internationella topplaceringar med både Connery och Weltliebe. SM-guld, seger i YR-klasserna i Falsterbo och 4:e placering i lag under EM var andra höjdpunkter. Weltliebe gjorde tre starter i Intermediaire I 2016 och vann alla tre.

2017 har inletts på bästa vis, Weltliebe har debuterat Intermediaire II och Isabella vann det första kvalet i Lövsta Future Challenge med nya hästen Happiness 26, efter bara tre veckor tillsammans.

Det kortsiktiga målet nu är att tävla mer internationellt för att skaffa erfarenhet och rutin. Det långsiktiga målet är att kunna utvecklas och bli en etablerad internationell GP-ryttare, ta fram och utveckla unga förmågor samt vara med och slåss om en plats i OS-laget 2020.

Evelina Tovek

Evelina Tovek

Evelina Tovek bor och verkar på familjens anläggning i Ätran. Evelina började sin tävlingskarriär som ponnyryttare och red SM på D-ponny innan hon gick vidare till stor häst.

Med ett flertal internationella placeringar från de senaste åren i bagaget inledde Evelina säsongen 2017 storstilat genom en vinst i Saut Hermés Paris U25 GP.

Hon deltar i Global Champions League i team Mexico Amigo tillsammans med bl.a. Cristian Ahlmann, Henrik Von Eckermann och Geir Gulliksen. Det blir ett flertal GCL-tävlingar i år med hästarna Castello 194, Quiara M, Oz De Breve och Beezie. Målet är att utvecklas och få erfarenhet av att få rida sådana stora tävlingar och göra så bra resultat som möjligt. Ett mål är också att komma med och få rida U25 klasserna under EM i Göteborg under sommaren 2017.

_L1A0746

 Johanna Due Boje

Johanna Due-Boje är en lokal 26-årig dressyrtalang med verksamhet utanför Förslöv i nordvästra Skåne. Där utbildar hon både hästar och elever på daglig basis.

Hon har deltagit vid flertalet Europamästerskap både för ponny, junior och Young Rider och har under dessa ungdomsår även tagit flera SM-medaljer med ett guld som ädlaste valör 2008. Efter gymnasiet flyttade hon till Holland för att jobba och träna med hästar på heltid. Under de fem år hon arbetat som ryttare hos Anky van Grunsven skapade hon en stabil grund och ett mycket brett kunnande.

För drygt två år sedan flyttade Johanna hem och tog klivet upp som U25-ryttare på Grand Prix-nivå med sin egenutbildade Don Corleone. Under dessa år fick hon äran att rida på stora arenor såsom i Aachen, Falsterbo och i Friends Arena med fina placeringar.

I år är Johanna förstaårssenior och har redan lyckats starta internationell Grand Prix med vinst och fått representera Sverige vid Nations Cup i Hickstead, England. Johanna rider även med jämna mellanrum unghästar i olika åldrar både i Falsterbo och på Breeders och hoppas att en av dessa påläggskalvar någon gång i framtiden ska vara biljetten till OS.

Carl-Walter Fox

Carl-Walter Fox

Carl-Walter är 25 år och relativt nyligen hemkommen till Sverige från Tyskland där han under de senaste åren har arbetat som beridare för Rolf-Göran Bengtsson. Under sin tid där har han ridit och tävlat många yngre hästar i allt från de lägsta unghästklasserna upp till Bundeschampionat-kval och unghäst-VM. Utöver de unga hästarna hade han även ansvar för ridningen av Rolf-Görans alla tävlingshästar när han inte var hemma.

Carl-Walter har nu bosatt sig tillsammans med sin sambo Stephanie Holmen på Grevlundagården hos Lisen och Peder Fredricson, där han också är anställd för att utbilda och tävla de yngre hästarna.

Kristian von Krusenstierna

Kristian von Krusenstierna

Kristian von Krusenstierna ingick 2014 i dressyrlandslagets grupp A. Kristian började som ponnyryttare och vann då SM-guld. Sedan fortsatte han över på stor häst, Wilson är nog den häst som utmärkt sig mest. Tillsammans deltog de i bl.a. VM och en Världscupfinal. Hans första häst sedan Biggles pensionerades i november 2015  är Languedoc som tränas för de större mästerskapen.

Vid sidan om tävlandet arbetar Kristian i familjens ridskola i Ågesta i Stockholm. Han ansvarar för skolhästar och håller själv lektioner varje vecka. Kristian von Krusenstierna och HANSBO SPORT har ett fint samarbete sedan många år tillbaka. Det är till stor hjälp för oss att få testa våra produkter under det slitage som en ridskoleverksamhets fler än 900 elever per vecka ger.

Mathilde-Hannell-webb

Mathilde Hannell

Mathilde Hannell rider i det svenska U25-landslaget och tog år 2016 lagbrons vid U25-EM i Tyskland. Samma år vann hon finalen av Lövsta Future Challenge vid Sweden International Horse Show på Friends Arena. Innan dess har hon haft framgångar som ungdomsryttare med flera mästerskap samt nationella och internationella placeringar. Mathilde siktar mot Grand Prix och har därför satsat på U25-klasserna sedan år 2015, trots att hon då hade tre år kvar som Young Rider.

Mathilde är en av ryttarna på Hannell Dressage Stable i Falkenberg med Jan Brink som huvudtränare. Hon ingår även i träningssatsningen Plantskolan som är en del av Knytkalaset med Kyra Kyrklund. I dag kombinerar hon sin dressyrsatsning med heltidsstudier vid Handelshögskolan i Stockholm och står uppstallad på Ågesta Gård där hon tränar för Kristian von Krusenstierna.

Marina-Mattsson-webb

Marina Mattsson

Marina Mattsson är en av Sveriges mest framstående unga dressyrryttare. Hon rider i landslaget och har haft stora framgångar både i Sverige med ett flertal SM-guld och internationellt med fyra EM-brons, Grand Prix-segrar och placeringar.

Marina arbetar sedan år 2012 som beridare på Hannell Dressage Stable och verksamheten har ett nära samarbete med Tullstorp och Jan Brink. Hon ingår även i träningssatsningen Knytkalaset med Kyra Kyrklund. Detta innebär stor hjälp och vägledning i den dagliga träningen. Marina utbildar och tävlar hästar i alla åldrar. Många helger om året spenderas på tävlingar runt om i Europa. Detta ger stor tävlingserfarenhet och skapar förutsättningar för att nå den internationella dressyreliten och de stora mästerskapen. Marina siktar mot OS.

Kontakt

HANSBO SPORT
info@hansbosport.se
0431-44 59 00

Box 1180, 269 25 Båstad

Besöksadress
Hålarpsvägen 15, 269 62 Grevie

Top