HANSBO SPORT

Sponsorryttare

SPONSORRYTTARE

070709428_ABFa4

Jan Brink

Jan Brink är en av Sveriges genom tiderna mest meriterade dressyrryttare. Han är 3-faldig OS-ryttare, har tagit 7 internationella medaljer och vunnit 7 senior SM-guld. Han vann även Aachen Championatet 2005 som första svensk och var rankad 1:a i världen hela 2005. De flesta medaljer tog han tillsammans med legenden Briar som Jan utbildade från han var 2,5 år gammal. Utöver att vara en duktig ryttare är han även en duktig tränare och blev utnämnd till Årets Tränare 2012. Jan har genom åren byggt upp en exklusiv anläggning för utbildning och försäljning av högklassiga dressyrhästar; Tullstorp Dressage Stable. Med ett nätverk av kunder över hela världen står Jan och Tullstorp för en stor del av Sveriges import och export av dressyrhästar. Samtidigt är han en mycket engagerad tränare för sina få särskilt utvalda elever som han har jobbat med i många år, samt Knytkalaset och Plantskolan som har var med och grundade för över 20 år sedan.

johanna

 Johanna Due Boje

Johanna Due–Boje, meriterad landslagsryttare och dressyrstjärna som gjort världscupdebut med första hästen Mazy Klövenhöj. Johanna är bosatt på den skånska landsbygden där hon utbildar unghästar, coachar elever samt tränar och tävlar själv hästar på Grand Prix-nivå

closeUp2 - kopia

Kristian von Krusenstierna

Kristian von Krusenstierna är A-tränare i dressyr och har ridit i dressyrlandslaget som ponny, junior, YR och seniorryttare. Tävlat SM, NM, EM, VM och världscup finaler. Medgrundare av DressagePower.

Är en i familjen som driver familjeföretaget Ågesta Gård och Ridskola. På anläggningen Ågesta Gård som ligger strax söder om Stockholm bedrivs många olika verksamheter. Den största delen är ridskolan som är en av Sveriges största med 64 hästar i verksamheten och dryga 900 elever i veckan.
Kristians dressyrstall har 15 boxar där utbildning sker av både hästar och ekipage med fokus på träning av mestadels ungdomar och utbildning av hästar till Kristians egna tävlingsverksamhet.

Dessutom finns en Ridsportbutik, ett Gårdscafé, ett 20 tal Hereford kor och ett vattenträningsband för häst på gården.

Bruce Goodin photo

Bruce Goodin

Bruce Goodin, hoppryttare från Nya Zeeland är ett välkänt ansikte på tävlingsbanorna runt om i Sverige där han har varit baserad länge.

Bruce har ridit flertalet OS och världscuphoppningar och siktar nu framåt tillsammans med VM-hästen Bäckatorps Danny.

Anita Johnsson

Anita Johnsson

Anita Johnsson är en av ryttarna i svenska landslaget i Paradressyr.

Anitas första häst heter Dear Friend ”Freddan” e Don Henrico och är född 2008. De har varit ett team sedan november 2015.

I Paradressyr rider man i 5 olika grader beroende på funktionsnedsättning och Anita rider i grade 1 för dem med störst funktionsnedsättning. Det betyder att de rider hela dressyrprogramen och deras kür i skritt. Det kräver en exceptionell

häst för att ha energi och även kunna variera skritten så mycket som det krävs för att klara ett helt program i samma gångart.

Anitas största merit är ett EM-brons 2011 med hästen Donar. Anita har också haft äran att få representera Sverige vid Paralympics i London 2012 och Rio 2016. Anita har även ridit 1 VM och 5 EM och har nu 8 st SM-guld.

Tillsammans bor de i Mästocka utanför Laholm med hundar, katter och hästar – Freddan har en kompis Prins Aragon, som är pensionär från Ridskolan Strömsholm.

Nästa mål: Paralympics i Tokyo 2020(+1) och VM i Danmark 2022.

UA_Klara

Klara Svanberg

Klara Svanberg har flera lag SM guld på ponny, SM guld individuellt på ponny, flera NM silver i lag på ponny och även ridit EM på ponny. Fyra på YR SM 2019, NM silver i lag 2019, NM silver individuellt 2019.

BDS_6117

Maia Strange Rosholm

Maia Stange Røsholm, 30 år gammal från Norge.

Maia har tävlat i hoppning sen hon var 15 år gammal och har under den tiden startat många 3*, 4* och 5* Grand Prixer, Nationcups, World Cup med placeringar och kvalade tillsammans med den fantastiska hingsten Quid De Talma till OS i Rio.

Maia flyttade till Sverige för 6 år sedan och bedriver idag sin egen verksamhet i Nordvästra Skåne, där hon har möjlighet att ta emot hästar på tillridning, träning och tävling, även möjlighet att ta emot elever.

I sitt stall idag har Maia många lovande tävlingshästar för framtiden och även topphästar som gjort fantastiska resultat hittills under deras resa tillsammans.

Mathilda

Mathilda Lövgren

Mathilda Lövgren, travkusk, monté – och hoppryttare med hästar i stallet som Sevilla och Racing Mange.

DSC_0277.jpg

Anna Freskgård

 

Fälttävlansryttaren Anna Freskgård är en av Sveriges hetaste OS-kandidater

Maria

Maria Gretzer

Maria Gretzer är hoppryttare, tränare, utbildare, tidigare landslagsryttare och tidigare förbundskapten i hoppning som blev historisk under OS i Barcelona 1992.

SM-guld  Weber af Kongshöj valack född år 2008 DSP kat C far Dressman II moder Waicha af Kongshöj mf Marchi sthbr Angelina Brink uppf Tanya Dellgren äg Tullstorp Dressage Stable AB Föreningen Lindelunda Sportryttare Photo: KimC.nu by Ateni AB

Angelina Brink

 

Angelina är en dressyrtokig tjej med ett stort hjärta för hästar och även vår yngsta teamryttare. Angelina är uppväxt med ett liv på en gård med hästar och med dressyrprofilen Jan Brink som pappa. Angelina fick sin första ponny – då 16-åriga D-ponnyn Chardonnay (Chaddy) – när hon var 2 år gammal och senare kom även ett vitt shettis-sto in i familjen. När Angelina fyllde 9 år tävlade hon sin första tävling LC2 på Chaddy, då 24 år gammal. Med vinst på 75,6% drog tävlandet igång. Ett halvt år senare hade dom vunnit Mellberg Cup-kvalen i Båstad och tävlade Agria Trophy-finalen på Elmia med stor vinst i semi-finalen och nära seger i finalen bland 16-åringarna. Den yngre C-ponnyn Weber af Kongshöj hade tillkommit och tillsammans debuterade ekipaget i FEI-program i juni 2020 och sedan tog det fart. Med Lindelunda-laget vann dom både finalen i Skånes division 1 och i elitserien. 4 månader senare vann Angelina sin SM-debut och tog både individuellt guld och lagguld som förmodligen yngsta ryttaren någonsin att vinna individuellt SM på kategori C-ponny.

vignir

Vignir Jonasson

 

Vignir Jonasson har över 30 års erfarenhet av träning, tävling och avelsvisning av hästar. Vignir har arbetat professionellt med hästar sedan 1987 och deltog på sitt första Landsmót 1986 där han kom trea i ungdomsklass. Han har varit utsedd till Sveriges bästa under många år och han har visat otaliga hästar på VM med flera guld som resultat han har även deltagit framgångsrikt på flertalet nationella och Internationella mästerskap och det har blivit flera segrar och medaljer på bl.a. Landsmót, Isländska mästerskapen, Svenska mästerskapen, Nordiska mästerskapen samt Världsmästerskap.

Vignir har blivit vald till både årets sport och avelsryttare i Sverige ett flertal gånger och år 2001 blev Vignir även utnämnd till Årets ryttare på Island, något som många tycker är den största utmärkelse en islandshästryttare kan få.

EB Moa Behrens_Charlie 2

Moa Behrens

Moa Behrens hoppryttare född 2004, bor på en stor hästgård i Västerås med sin familj. Moa har ridit mästerskap och internationella klasser på ponny och har nu övergått till storhäst.

 

ellen olsson.jpg 2

Ellen Olsson

Ellen Olsson dressyrryttare,  har tre raka SM-guld i sadeln på c-ponnyn Daylight, och flera mästerskapsstarter, har 17-åriga Ellen Olsson nu inlett sin juniortid på lånade valacken Daimjenko. Ellen har startat  NM och EM och satsar stort på framtiden.

 

 

HS Tuva Rosencrantz_3

Tuva Rosencrantz

Tuva Rosencrantz, 3 * fälttävlansryttare från Färingsö som ridit flertalet SM och EM.

 

Amanda LIndholm ad photo

Amanda Lindholm

Amanda Lindholm har sedan 12 års ålder tävlat i dressyrlandslag på ponny, som junior och nu som YR och har representerat Sverige på flertalet internationella mästerskap, har tävlat i Falsterbo, SIHS och Elmia. Till vardags går Amanda ekonomisk inriktning på gymnasiet samtidigt som hon satsar mot toppen tillsammans med sina hästar.

Målet för 2021 är att med hästen Rozette representera Sverige på EM i Spanien.

Kontakt

HANSBO SPORT
info@hansbosport.se
0431-44 59 00

Box 1180, 269 25 Båstad

Besöksadress
Hålarpsvägen 15, 269 62 Grevie

Top