Sponsorryttare

Sponsorryttare

Samarbetet med sponsorryttarna är en viktig del i den ständigt pågående produktutvecklingen. Ryttarna använder utvalda produkter och utsätter dem för hårda prover i sitt dagliga arbete. De återkopplar löpande med viktiga inlägg och synpunkter om hur produkterna kan utvecklas och bli ännu bättre. HANSBO SPORT är mycket stolta över sina sponsorryttare som gör ett fantastiskt arbete.

Jan Brink

Jan Brink

Jan Brink slutade sin internationella karriär tillsammans med Briar 899 i Las Vegas World Cup final 2009. Dessförinnan hade de tillsammans en fantastisk karriär där de bl.a. låg etta på världsrankingen under nästan hela 2005, vann Aachenchampionatet, tog en fjärdeplacering i lag under OS i Hong-Kong och vann sju SM-guld.

Jan Brink tävlar nu nationellt på högsta nivå för att producera hästar för den internationella marknaden. På sitt Tullstorp Dressage Stable AB bedriver Jan träning och utveckling av hästar och ryttare, samt letar hela tiden efter topphästar att förädla och förmedla runt om i världen. Jan tror på ett helhetskoncept och följer engagerat sina elever på såväl träning som tävlingar och landslagsträffar. Han reser med jämna mellanrum till t.ex. Brasilien, Italien och USA för att följa upp hästar och ryttare där.

Peder Fredricsson

Peder Fredricsson

Peder har en lång meritlista och är välkänd, omtyckt och respekterad av såväl kollegor på hoppbanorna som ponnytjejerna på ridskolan.

Peder är född 1972. Som son till dåvarande Flyingechefen Ingvar Fredricson växte Peder upp med både tävlings- och avelshästar runt omkring sig. Peder fastnade för fälttävlan och som junior tog han guldmedalj både individuellt och i lag på EM. Han hann med att rida ett OS i fälttävlan (Barcelona 1992) innan han sadlade om till banhoppning. 2004 var det så dags för en OS-start igen i Aten, vilket resulterade i en individuell fjärdeplats. Peder är utbildad grafisk tecknare och vid sidan om ridningen gör han tavlor, loggor och grafiska profiler.

Tillsammans med sin fru Lisen Bratt-Fredricson driver Peder Grevlundagården på Österlen i Skåne. De utbildar, säljer och förmedlar hästar. Det blir många starter på tävlingsbanorna runt om i Sverige och Europa. På anläggningen arrangeras också en egen tävling på Grad Prix-nivå varje år.

_L1A0416

Isabella Tovek

Isabella Tovek är andraårs-Young Rider, 20 år och bor i Ätran tillsammans med mamma, pappa och storasyster Evelina. Isabella har idag sju hästar varav fyra unghästar, två storhästar och en ponny. Bästa hästen i stallet är Connery som har vinster upp till internationell YR i dressyr. 2009 började hon sin elitsatsning och fr.o.m. 2010 har hon varit med i landslaget för ponny, junior och YR. Idag tränar Isabella för Stefan Janson. Långsiktigt mål är OS 2020, ett mer kortsiktigt är EM 2016 för YR, som även är hennes sista år som Young Rider innan U25.

2010 SM-silver för C-ponny Backens Lotus och  NM-silver lag C-ponny Backens Lotus.
2011 NM-silver lag D-ponny Magic Golden Boy.
2013 SM-silver junior Connery och NM-brons lag individuellt junior Connery.
2015 Seger Stadl-Paura Österrike internationell YR Connery och NM-silver lag YR Connery.

Evelina Tovek

Evelina Tovek

Evelina är 22 år och bor på familjens anläggning i Ätran. Just nu finns 18 hästar på gården varav sju hästar som Evelina tävlar och tränar.  Med systern Isabella fick Evelina tidigt ”dela” en ponny och så småningom började Evelina tävla och red som högst ett SM på D-ponny innan hon gick upp på stor häst. 2012 började Evelina träna för Henrik Lannér. De satte upp en 7-årsplan där bl.a. OS 2020 ingår. Ett delmål var att rida EM i Göteborg 2017. De vill alltid sätta upp realistiska mål och för 2015 var målet att rida felfritt 3* GP, kvala till Scandinavium och bli uttagen att rida nationshoppning. Målen har redan uppfyllts.

Uttagen till Furusiyya Fei Nations Cup i Odense. Ridit ett flertal nations-hoppningar för Sverige.  2013 silver, YR-SM utomhus, guld i lag-NM, vinst Volkswagens ungdoms-GP.  2015 totalsegrare i Scandinavium i Lövsta future challenge,  7:a utomhus senior-SM och även placerad inomhus SM och NM-guld lag U25.

_L1A0746

 Johanna Due Boje

Johanna Due-Boje är en lokal 26-årig dressyrtalang med verksamhet utanför Förslöv i nordvästra Skåne. Där utbildar hon både hästar och elever på daglig basis.

Hon har deltagit vid flertalet Europamästerskap både för ponny, junior och Young Rider och har under dessa ungdomsår även tagit flera SM-medaljer med ett guld som ädlaste valör 2008. Efter gymnasiet flyttade hon till Holland för att jobba och träna med hästar på heltid. Under de fem år hon arbetat som ryttare hos Anky van Grunsven skapade hon en stabil grund och ett mycket brett kunnande.

För drygt två år sedan flyttade Johanna hem och tog klivet upp som U25-ryttare på Grand Prix-nivå med sin egenutbildade Don Corleone. Under dessa år fick hon äran att rida på stora arenor såsom i Aachen, Falsterbo och i Friends Arena med fina placeringar.

I år är Johanna förstaårssenior och har redan lyckats starta internationell Grand Prix med vinst och fått representera Sverige vid Nations Cup i Hickstead, England. Johanna rider även med jämna mellanrum unghästar i olika åldrar både i Falsterbo och på Breeders och hoppas att en av dessa påläggskalvar någon gång i framtiden ska vara biljetten till OS.

Carl-Walter Fox

Carl-Walter Fox

Carl-Walter är 25 år och relativt nyligen hemkommen till Sverige från Tyskland där han under de senaste åren har arbetat som beridare för Rolf-Göran Bengtsson. Under sin tid där har han ridit och tävlat många yngre hästar i allt från de lägsta unghästklasserna upp till Bundeschampionat-kval och unghäst-VM. Utöver de unga hästarna hade han även ansvar för ridningen av Rolf-Görans alla tävlingshästar när han inte var hemma.

Carl-Walter har nu bosatt sig tillsammans med sin sambo Stephanie Holmen på Grevlundagården hos Lisen och Peder Fredricson, där han också är anställd för att utbilda och tävla de yngre hästarna.

Kristian von Krusenstierna

Kristian von Krusenstierna

Kristian von Krusenstierna ingick 2014 i dressyrlandslagets grupp A. Kristian började som ponnyryttare och vann då SM-guld. Sedan fortsatte han över på stor häst, Wilson är nog den häst som utmärkt sig mest. Tillsammans deltog de i bl.a. VM och en Världscupfinal. Hans första häst sedan Biggles pensionerades i november 2015  är Languedoc som tränas för de större mästerskapen.

Vid sidan om tävlandet arbetar Kristian i familjens ridskola i Ågesta i Stockholm. Han ansvarar för skolhästar och håller själv lektioner varje vecka. Kristian von Krusenstierna och HANSBO SPORT har ett fint samarbete sedan många år tillbaka. Det är till stor hjälp för oss att få testa våra produkter under det slitage som en ridskoleverksamhets fler än 900 elever per vecka ger.

Sofie Andersson

Sofie Andersson

En ung mycket lovande ryttare som redan tidigt satt upp i sadeln. Uppvuxen på en hästgård där mamma länge ridit dressyr och pappa kört travhästar kom hästintresset ganska naturligt. Sin första häst fick Sofie redan vid 3 års ålder och vid 7 väcktes tävlingsintresset då familjen fick låna en D-ponny. Trots sin unga ålder innehåller meritlistan en rad fina utmärkelser.

Ridit i landslaget sedan 12 års ålder, SM-guld på ponny 2012, SM-guld i lag på ponny, silver i junior-SM 2014. Startade EM 2011-2014 med en individuell 11:e plats 2014. Internationella vinster och placeringar som ponny- och juniorryttare.

Mathilde-Hannell-webb

Mathilde Hannell

Mathilde Hannell rider i det svenska U25-landslaget och tog år 2016 lagbrons vid U25-EM i Tyskland. Samma år vann hon finalen av Lövsta Future Challenge vid Sweden International Horse Show på Friends Arena. Innan dess har hon haft framgångar som ungdomsryttare med flera mästerskap samt nationella och internationella placeringar. Mathilde siktar mot Grand Prix och har därför satsat på U25-klasserna sedan år 2015, trots att hon då hade tre år kvar som Young Rider.

Mathilde är en av ryttarna på Hannell Dressage Stable i Falkenberg med Jan Brink som huvudtränare. Hon ingår även i träningssatsningen Plantskolan som är en del av Knytkalaset med Kyra Kyrklund. I dag kombinerar hon sin dressyrsatsning med heltidsstudier vid Handelshögskolan i Stockholm och står uppstallad på Ågesta Gård där hon tränar för Kristian von Krusenstierna.

Marina-Mattsson-webb

Marina Mattsson

Marina Mattsson är en av Sveriges mest framstående unga dressyrryttare. Hon rider i landslaget och har haft stora framgångar både i Sverige med ett flertal SM-guld och internationellt med fyra EM-brons, Grand Prix-segrar och placeringar.

Marina arbetar sedan år 2012 som beridare på Hannell Dressage Stable och verksamheten har ett nära samarbete med Tullstorp och Jan Brink. Hon ingår även i träningssatsningen Knytkalaset med Kyra Kyrklund. Detta innebär stor hjälp och vägledning i den dagliga träningen. Marina utbildar och tävlar hästar i alla åldrar. Många helger om året spenderas på tävlingar runt om i Europa. Detta ger stor tävlingserfarenhet och skapar förutsättningar för att nå den internationella dressyreliten och de stora mästerskapen. Marina siktar mot OS.

Top