Om Hansbo Sport

Varumärket grundades från början utifrån en produkt; kombitäcket. Grundarna Hans och Bo lyssnade på dem som då 1977 sökte ett täcke som kunde andas och som samtidigt höll hästen torr. Hans hade stor erfarenhet av textil. Han tog fram ett material som tidigare använts till kläder, men inte till hästtäcken. Tyget vävdes i Sverige och täckena syddes av egna sömmerskor i Skällinge. Kombitäcket blev en otrolig succé. Det levererades under 80- och 90-talet till de olympiska lagen i Sverige, Finland och England. Företaget blev dessutom brittisk hovleverantör då Queen Elisabeth II beställde kombitäcken till stallet hästar på Buckingham Palace.

Vi har kommit långt under dessa snart 50 år. All produktutveckling och design sker i Sverige. Vi arbetar intensivt för att möta de föränderliga krav som olika discipliner ställer för både ryttare och häst. Alla produkter testas och utvärderas grundligt före produktionsstart. Produktionen sker i olika delar av världen och på fabriker som möter våra egna högt ställda krav samt uppfyller REACH och Childhood’s mer specifika krav. Många av fabrikerna har vi arbetat med i över 35 år och vi säkerställer kontinuerligt att samtliga efterlever och utvecklas i takt med omvärldens krav.

För oss på Hansbo Sport är det viktigt att produkterna uppfyller kriterier och önskemål hos våra professionella ryttare. Vi har därför ett nära samarbete med ryttare på olika nivåer, med allt från guldmedaljörer i EM till ryttare som tävlar i olika internationella och nationella klasser inom dressyr, hopp, fälttävlan, islandshäst och trav.

Genom ett djupt intresse och kunskap för hästens välbefinnande och behov, men också för mode och de senaste trenderna, har en alternativ väg hittats. Detta gör Hansbo Sport till en respekterad producent av främst hästtäcken, schabrak, träns, grimmor och benskydd anpassade till hästar i de olika disciplinerna.

Produkter till häst

Om Hansbo Sport

0

Få nyheter och information först!